Campaign to Connect

The Scoville Memorial Library has been a vital heart of our town for over 200 years, connecting Salisbury residents with information, literature, culture and community. Now, we’ve connected our two floors and restored the Library’s interior to better meet 21st Century needs.

In 2015, we launched a renovation to accomplish these goals:

  • Improve access between our two floors
  • Reconfigure interior spaces and upgrade digital technology
  • Improve energy efficiency
  • Restore the Reading Room and create a more vibrant Children’s Library

Thanks to generous gifts from the community and to the work of POESIS Design and Burlington Construction, we’ve achieved these goals in less than a year. And thanks to the indefatigable work of our director and staff, the changes were accomplished while keeping our doors open for all but a few months. Now patrons enjoy:

  • An internal staircase directly connecting the upper and lower floors
  • A new Children’s Library on the lower level with easy access to the parking lot. (An outdoor Children’s Garden is being planned.)
  • The main Reading Room restored to its original use;
  • The beauty of an original high barreled ceiling in The Circulation Room revealed by removal of a false ceiling
  • New areas for quiet reading and study
  • Co-working spaces
  • Tech upgraded in the Wardell Room, including 84″ hi-definition monitor
  • A tech nook with 55″ monitor for screenings and video conferencing
  • Safer and easier access to the library from the parking lot.
By | 2017-05-02T14:02:41+00:00 July 20th, 2015|News|Comments Off on Campaign to Connect

About the Author: